מטבע NFT

במובן המשעמם והטכני הזה שכל NFT הוא אסימון ייחודי ב-Ethereum blockchain. NFTs אלו אינם יכולים להיות מטבעות קריפטוגרפיים רגילים מכיוון שלכל NFT יש ערך נפרד ולכן אינו ניתן להחלפה. לכל אחד מהם חתימה דיגיטלית אשר הופכת את ההחלפה או השוויון בין NFTs לבלתי אפשריים (ולכן לא ניתנים להחלפה).

NFTs גם ניתנים להרחבה

מה שאומר שאתה יכול לשלב NFT אחד עם אחר כדי "להוליד" NFT שלישי ייחודי. מכיוון שהם מבוססי בלוקצ'יין, ניתן להשתמש ב-NFT גם כדי לחסל מתווכים ולקשר אמנים לציבור, או לניהול זהות. לדוגמה, NFTs אידיאליים לייצוג דיגיטלי של נכסים פיזיים כגון נדל"ן ואומנות. NFTs הם בדרך כלל אסימונים המבוססים על בלוקצ'יין Ethereum ומשמשים לאימות הבעלות הדיגיטלית של כל נכס המשויך לאסימון.

NFTs נרכשים ונמכרים בדרך כלל באמצעות סוג של מטבע קריפטוגרפי או אסימון דיגיטלי (המכונה ביחד אסימון) שנמצא בשימוש או מקובל בשרשרת הבלוק המסוימת

שלא כמו ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים, NFTs הם נכסים קריפטוגרפיים הקיימים בבלוקצ'יין (ספר חשבונות דיגיטלי קריפטוגרפי), אך כל אסימון הוא ייחודי לחלוטין. אסימון בלתי ניתן להחלפה (NFT) הוא יחידת נתונים המאוחסנים בבלוקצ'יין (ספר חשבונות דיגיטלי) שיכול להיות אובייקט דיגיטלי ייחודי, כגון יצירת אמנות. במילים פשוטות, אסימונים שאינם ניתנים לשינוי הופכים יצירות אמנות דיגיטליות ופריטי אספנות אחרים לנכסים ייחודיים וניתנים לאימות שקל לסחור בבלוקצ'יין.

מאמנות ומוזיקה ועד טאקו ונייר טואלט

אסימונים לא ניתנים לניתוק (NFT) נמכרים כמו צבעונים הולנדים אקזוטיים מהמאה ה-17, חלקם שווים מיליונים. כשבית המכירות הפומביות של כריסטי'ס מכר בשבוע שעבר את יצירות האמנות הראשונה שלו ב-NFT תמורת סכום עתק של 69.3 מיליון דולר – קולאז' של תמונות של האמן הדיגיטלי ביפל – האסימון הבלתי ניתן לשינוי משך לפתע את תשומת הלב של העולם. סוגי NFTs כלכלת ה-NFT היא מערכת אקולוגית עצומה של סוגים שונים של אסימונים שאינם ניתנים לשינוי, מגרסאות אפלות ומהנות ועד לגרסאות דיגיטאליות מורכבות של נכסים אמיתיים.

Tokens Non-Fungible (NFTs) הם נכסים דיגיטליים ייחודיים מבוססי בלוקצ'יין המייצגים אובייקטים מוחשיים ובלתי מוחשיים

החל מגורים וירטואליים וכרטיסי מסחר דיגיטליים ועד מטבעות קריפטוגרפיים ופריטים במשחק. NFT הוא נכס דיגיטלי המייצג אובייקטים בעולם האמיתי כגון אמנות, מוזיקה, אלמנטים במשחק ווידאו. אסימונים שאינם ניתנים לשינוי, או NFT, הם חלקי תוכן דיגיטלי המחוברים לבלוקצ'יין, מסד הנתונים הדיגיטלי שעומד בבסיס מטבעות קריפטוגרפיים כגון ביטקוין ו-Ethereum.

בעוד שאסימונים בלתי ניתנים (NFT) קיימים מאז 2014

הם צוברים חשיבות כעת כאשר NFTs הופכים להיות דרך פופולרית יותר ויותר לקנות ולמכור אמנות דיגיטלית. NFTs נרכשים ונמכרים באינטרנט, לעתים קרובות במטבעות קריפטוגרפיים, ולעתים קרובות הם מקודדים באמצעות אותה תוכנה בסיסית כמו מטבעות קריפטוגרפיים רבים. ובכן, בדיוק כמו מטבעות קריפטוגרפיים, NFTs מאוחסנים בארנקים דיגיטליים (אם כי ראוי לציין שהארנקים חייבים להיות תואמים במיוחד ל-NFT).

כדי להתחיל, תזדקק לארנק דיגיטלי המסוגל לאחסן הן NFTs והן מטבעות קריפטוגרפיים. לפני שאתה קונה משהו, וודא שיש לך גישה לארנק (או ארנקים) שיכולים לאחסן גם את המטבע שבו אתה משתמש וגם את ה-NFT שברצונך לאחסן.

לפני ביצוע רכישה

ייתכן שיהיה עליך להגדיר ארנק דיגיטלי המסוגל לאחסן נכסי קריפטו ולהפקיד מספיק מטבעות קריפטוגרפיים בארנק הדיגיטלי כדי לשלם את המחיר המלא. סביר להניח שתצטרך לרכוש מטבע קריפטוגרפי כלשהו, כגון Ether, בהתאם למטבעות שספק ה-NFT שלך מקבל. חלק מהשווקים מקבלים תשלומים במטבעות פיאט כגון דולר אמריקאי, אך במקרים אחרים, לא ניתן להשתמש במזומן או בכרטיסי אשראי כדי לשלם עבור NFTs ישירות.

גם במקרים בהם מערכת התשלומים מאפשרת רכישת מטבעות קריפטוגרפיים

הלקוח חייב קודם כל לקנות את המטבע הקריפטו, לחכות לסיום הרכישה, ואז איכשהו להמיר את המטבע הקריפטו הזה לשוק ה-NFT, שם הוא יכול סוף סוף לרכוש את NFT. NFTs נסחרים גם בשווקים והתהליך עשוי להשתנות מפלטפורמה לפלטפורמה. מעניין שיוצרי NFT מוסיפים מוצרים פיזיים וסחורות ושירותים וירטואליים להצעות ה-NFT שלהם.

Coinbase היא בורסת מטבעות קריפטוגרפית גדולה שיש לה גם שירות ארנק זמין עבור NFTs. המחירים נקבעים בדרך כלל במטבע הקריפטו המשמש את הרשת הרושמת את ה-NFT.

לא ניתן להחליף NFT אחד באחר

והערך של NFT, אם בכלל, מבוסס אך ורק על כמה שמישהו מוכן לשלם למוכר כדי לקנות אותו. גם לקונה NFT וגם למוכר של 3/4 NFT, לא רק למוכר של 3/4, יש עסקה חייבת במס כאשר הקונה משלם עבור NFT עם "בעלות" כגון מטבע קריפטוגרפי או אסימון דיגיטלי. בעוד שאמן עשוי למכור NFT המייצג יצירה, הוא עדיין יכול לשמור על זכויות היוצרים של היצירה וליצור מספר NFTs של אותה יצירה. בנוסף לבעלות בלעדית, בעלי NFT יכולים גם לחתום דיגיטלית על היצירות שלהם ולאחסן מידע מסוים במטא נתונים של ה-NFT שלהם.

כאשר למשתתף NFT יש ארנק קריפטו

הוא או היא יכולים להעביר את סוג האסימון הנדרש לרכישת ה-NFT ויכול לאחסן את ה-NFT בארנק. במילים פשוטות, כשאתה מוכר את ה-NFT שלך בשוק, אתה משלם מה שמכונה עמלת גז (עמלת עסקה) עבור שימוש בטכנולוגיית Blockchain, לפיה האמנות הדיגיטלית שלך נרשמה ב-Blockchain עם האזכור שאתה (הכתובת שלך) הבעלים של NFT מסוים.

ככל שהעניין גובר ב-NFTs

זה עוזר להבין איך הנכסים הדיגיטליים האלה עובדים, מה נותן להם ערך, כמו גם כמה מגורמי הסיכון שיש לקחת בחשבון אם אתה שוקל לקנות אותם. זכור כי מטבעות קריפטוגרפיים המשמשים לרכישת NFT עשויים להיות חייבים במס אם הם עלו בערכם מאז שהם נרכשו, כלומר, ייתכן שתרצה להתייעץ עם איש מקצוע בתחום המס כאשר אתה שוקל להוסיף NFTs לארנק שלך.

למידע מורחב אודות מטבע NFT כדאי לגשת לאתר nftisraeli.co.il